KENDERES VÁROS HONLAPJA VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA


Kenderesi Szakiskola, Középiskola és Kollégium
Főoldal-Köszöntő
Önkormányzatunk
Helytörténet
A település rövid bemutatása
Orvosi Ügyelet
Területi Gondozási Központ, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
Központi Konyha
Kenderesi Szakiskola, Középiskola és Kollégium
Móricz Zsigmond Művelődési Ház
Városi Könyvtár
Kenderes Város Vízmű
Az orvosi rendelő akadálymentesítése
Hírek
Vissza az alap oldalhoz
Hivatkozás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség gyengénlátó honlapjára
Hivatkozás a Közreműködő Szervezet honlapjára
Hivatkozás az Irányító Hatóság gyengénlátó honlapjára

A Kenderesi Szakiskola, Középiskola és Kollégium a kenderesi Horthy-kastélyban, és annak majorságában működik. Iskolánk több évtized alatt alakította ki azt az országosan is egyedülálló oktatási szerkezetet, amelyben a hozzánk beiratkozott fiatalok az itt eltöltött évek alatt szabadon dönthetek
TUDÁSUKNAK, KÉPESSÉGEIKNEK, SZÁNDÉKUKNAK megfelelően, hogy érettségit adó gimnáziumi, szakközépiskolai, vagy szakmát nyújtó szakiskolai képzésben kívánnak-e tanulni. Az érettségi után technikusi továbbtanulást, a végzős szakmunkásoknak érettségire való felkészítést kínálunk a 12. évfolyam után.

Iskolánkban kompetencia alapú oktatás folyik, melynek segítségével biztosítjuk a tehetség személyre szabott kibontakoztatását. (A HEFOP 3.1.3 támogatásával)
A Kenderesi Szakiskola, Középiskola és Kollégium mezőgazdasági, műszaki, valamint gazdasági és szolgáltató (vendéglátó-idegenforgalmi) szakmacsoportba tartozó szakmákat kínál.

Intézményünk az elméleti oktatás mellett kiemelten nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre, annak korszerű, európai színvonalának tartására. Tangazdaságunk (170 ha szántó, 7 ha gyümölcsös, komplex állattartó mini-farm, üveg- és fóliaházak, lovarda), tanműhelyeink, tankonyháink, tanéttermeink és a tanbüféink biztosítják a szakképzés gyakorlati hátterét.

Vissza az oldal tetejére
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.