KENDERES VÁROS HONLAPJA VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA


Központi Konyha
Főoldal-Köszöntő
Önkormányzatunk
Helytörténet
A település rövid bemutatása
Orvosi Ügyelet
Területi Gondozási Központ, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
Központi Konyha
Kenderesi Szakiskola, Középiskola és Kollégium
Móricz Zsigmond Művelődési Ház
Városi Könyvtár
Kenderes Város Vízmű
Az orvosi rendelő akadálymentesítése
Hírek
Vissza az alap oldalhoz
Hivatkozás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség gyengénlátó honlapjára
Hivatkozás a Közreműködő Szervezet honlapjára
Hivatkozás az Irányító Hatóság gyengénlátó honlapjára

Az intézmény fenntartója a Kenderes Város Önkormányzata
5331 Kenderes, Szent István út 52.
Telefon: 06 (59) 328-221

A Központi Konyha épülete 1993-ban került a város tulajdonába, ekkortól működik a jelenlegi formában. A városközpontban helyezkedik el, közel a városházához, néhány lépésre a művelődési házhoz, könyvtárhoz. Az épület előtt van a távolsági buszok megállója. A Központi Konyhának a vendéglátás szempontjából ideális a helye, könnyen megközelíthető.
Az étterem két részből áll, melyek egymástól elkülöníthetők. Hangulatos belsővel rendelkezik, melyet a falat borító fa lambéria és ízléses függönyök, dekoráció biztosít.
Az intézmény fő feladata a szociális és a gyermekétkeztetés biztosítása a településen, valamint a munkahelyi étkeztetés. A konyha kapacitása: 500-550 adag, amelynek elkészítéséhez aránylag korszerű berendezések állnak rendelkezésre. Így 400l-es valamint 300l-es gázüzemű gőzüst, nagyteljesítményű villamos sütő-pároló berendezés, nagykonyhai gáztűzhely, gázzsámolyok, 20l-es fritőz, melegentartó pult.
A konyha fal és padozat burkolatát 2006 nyarán felújították az ANTSZ előírásai, valamint a HACCP rendszernek megfelelően. Esztétikai szempontból is kedvezően. A konyhán megvalósul a szakosított tárolás, előkészítés, mosogatás.

Az intézmény személyzete:
- 3 fő szakács
- 3 fő konyhalány
- 1 fő ételszállító
- 1 fő konyhavezető

A szociális étkeztetés keretében az elkészített ételeket tiszteletdíjas gondozónők szállítják el a gondozottaknak, másik részét maguk a gondozottak viszik el. Az Idősek Klubja részére az ebéden kívül a reggelit és vacsorát is biztosítani kell.
A gyermekétkeztetés két részre oszlik: óvodai, valamint iskolai ebédeltetés. Az óvodások részére kiszállításra kerül az étel, az óvodai melegítőkonyhában adagolják. Az általános iskolás gyermekek a konyha éttermében étkeznek, több turnusban.
Az intézményben megvalósul a munkahelyi étkeztetés. A konyha rendelkezésre áll a lakosság igényeinek kielégítésére, előre megváltott ebédjegyek ellenében, a kapacitás határáig. Az intézmény keretein belül rendezvények lebonyolítására is sor kerül. Nagyobb létszámú rendezvény a Művelődési Házban zajlik, a konyha a főzést, tálalást biztosítja. Előzetes bejelentés esetén vidéki csoportok étkeztetését is vállaljuk.
A rendelkezésre álló nyersanyagnorma keretein belül igyekszünk olyan ételeket készíteni, a melyek megfelelnek a korszerű táplálkozás feltételeinek, változatosan és nem utolsó sorban ízletesen.
Legyenek a vendégeink!

Vissza az oldal tetejére
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.